Szeretettel köszöntelek a Szájápolás klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
konta kriszta
Szájápolás klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szájápolás klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
konta kriszta
Szájápolás klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szájápolás klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
konta kriszta
Szájápolás klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szájápolás klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
konta kriszta
Szájápolás klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Régóta ismert tényként fogadjuk el, hogy a magas vitamintartalmú étrend csökkentheti bizonyos daganatok kialakulásának kockázatát azáltal, hogy segít az immunrendszer erõsítésében.
Táplálkozási
szakemberek éppen ezért szokták ajánlani mindenkinek a gyümölcsök, zöldségek,
valamint a belõlük készült levek bõséges fogyasztását, mellyel megelõzhetõ
számos betegség – rost és antioxidáns tartalmuk például segít megelõzni az
érelmeszesedést és számos daganatos betegség kialakulását.
A mediterrán
országokban ezekbõl a nyersanyagokból kétszer annyit fogyasztanak, mint
hazánkban. A szív és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek miatt
bekövetkezõ halálozás ennek megfelelõen közel fele a magyarországinak.
A bostoni Harvard Egyetem kutatói igazolták a gyümölcsök, zöldségek és az ezekbõl készített levek hatékonyságát a szájüregi daganatos elváltozások kockázatának csökkentésében. 1986 és 2002 között 42 311 férfi étkezési szokásait vizsgálták. Ezen idõ alatt 207 klinikailag vagy szövettanilag igazolt rosszindulatú szájüregi elváltozás fordult elõ. A kutatással sikerült bebizonyítaniuk, hogy a gyümölcsök, különösen a citrusfélék és a zöldségek, akár 30-40 %-kal is csökkenthetik a különbözõ rosszindulatú szájüregi daganatok kialakulásának kockázatát.
Úgy tûnik tehát, hogy fõleg a citrusfélék (a citrom, a narancs, a grapefruit
és a lime) valóban hatékony fegyver lehetnek a szájüregi elváltozások
megelõzésében. Ezért különösen fontos hangsúlyozni, hogy a magas rizikójú
személyek (a dohányosok, az alkoholt rendszeresen fogyasztók és az idõsek) – és
természetesen mindenki, akinek fontos a maga és családja egészsége –
fogyasszanak sok gyümölcsöt, zöldséget vagy ezekbõl készült leveket.
Forrás: Tudományos életmódtanácsok hírlevél
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!